Kirándulás Szentendrén

Dunapart
Festett kövek a Dunaparton

Szentendre gyönyörű hely, tele látnivalóval. A Bükkös patak partján romantikus sétát tehetünk az Óvárosig, onnan le a Dunapartra, ahol áprilistól októberig pezseg az élet. Hétvégén esti koncertek a Kacsakő Bisztróban, a gyerekeknek pedig nagy élmény lehet délelőtt a kőfestés (alkalomszerűen).

Kacsakő Bisztró

A Skanzen egész évben várja a látogatókat, ünnepekkor tematikus programokkal, esős idő esetén a V8 uszoda szaunájában kapcsolódhatunk ki. Biciklivel átmehetünk Visegrádra (kb. 20 km), vagy a Római partra (kb. 14 km). A Kálvária úton felfelé, kavicsos úton érhetjük el a Kőhegyi Menedékházat.

Belgrád székesegyház
Pestiskereszt, Fő tér

Templomból több is van a városunkban ezek közül a két legismertebb, a város egyik jelképének is számító Belgrád székesegyház a Templomdombon, ahonnan gyönyörű a kilátás a belvárosra, illetve a Blagovesztenszka (Angyali Üdvözlet) templom, amely a Fő téren van. Az evangelikus templom a Dumtsa korzó elején található.

Szamos Cukrászda és Múzeum

Múzeumba is mehetünk, a belvárosban található a Barcsay Gyűjtemény, a Ferenczy Múzeum, a Kovács Margit Kerámia kiállítás, gyerekekkel a Herendi Porcelán bolt előtt található Karácsony Múzeumot és a Szamos Marcipánmúzeumot ajánljuk.

Piac a Patakparton

A Bükkös patak és a 11-es út mindkét oldalát érdemes felfedeznünk. A Bükköspart 40. szám alatt a Kerámia Udvarban vehetünk egyedi souvenirt, a 11-es túloldalán pedig szerdánként és szombaton a piacot találjuk. Utóbbit mindenképp érdemes meglátogatni, hiszen a kézműves szappantól, a házi készítésű szörpön, sajton és rétesen át, a Skanzen pékség termékeit is megvásárolhatjuk. A kürtőskalács, és kolbász ínycsiklandó illatelegye felnőttet, gyermeket egyaránt lakomára csábít.

Bükköspart játszótér

Játszóterek közül hármat emelnék ki, a legtöbb játékkal felszerelt a Postás strand mellett található, kevesebb játékkal, de hatalmas piknikezőhellyel rendelkező a Japánkert mellett lévő Czóbel parki játszó, a leghangulatosabb pedig a gesztenyefák árnyékában, a Bükkösparti játszótér. Végül pedig nem játszótér, inkább közösségi tér a Bükkös patak partján lévő Vissza a Vadonba gyermekfejlesztő park.

Vissza a Vendégházhoz

%d blogger ezt szereti: